Loopbaanbegeleiding Vergoed door Werkgever

Heb je er ooit bij stilgestaan dat loopbaanbegeleiding in veel gevallen vergoed kan worden door je werkgever? Diverse CAO’s bevatten regelingen die het mogelijk maken om een deel van de kosten te dekken, waardoor het voor jou aantrekkelijker en voordeliger wordt om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling en carrière. In deze uitgebreide blog leggen we uit hoe je optimaal kunt profiteren van deze regelingen, en welke belastingtechnische voordelen er zijn.

Loopbaanbegeleiding vergoed

Loopbaanbegeleiding, vergoeding en CAO’s

Veel CAO’s bevatten specifieke bepalingen die de vergoeding van loopbaanbegeleiding mogelijk maken. Een goed voorbeeld hiervan is het Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB is een flexibel budget dat je naar eigen inzicht kunt gebruiken voor uiteenlopende doeleinden, waaronder opleidingen, trainingen en loopbaanbegeleiding. Als jouw CAO een IKB omvat, heb je de mogelijkheid om dit budget in te zetten om je loopbaanbegeleidingstraject bij Start With You (gedeeltelijk) te financieren. Om te weten te komen welke mogelijkheden er zijn binnen jouw CAO, is het raadzaam om je CAO te raadplegen of contact op te nemen met je HR-afdeling. Zij kunnen jou direct antwoord geven of de loopbaanbegeleiding wordt vergoed.

Belastingvoordelen loopbaanadvies met vergoeding via werkgever

Wanneer je werkgever de kosten voor loopbaanbegeleiding vergoed, zijn er diverse belastingtechnische voordelen. Allereerst worden de vergoedingen door de Belastingdienst beschouwd als een zakelijke uitgave, waardoor je werkgever de kosten kan aftrekken van de vennootschapsbelasting. Dit maakt het extra aantrekkelijk voor werkgevers om te investeren in de persoonlijke ontwikkeling en groei van hun werknemers. Daarnaast hoef je als werknemer geen inkomstenbelasting te betalen over de vergoeding, waardoor het netto voordeel aanzienlijk groter is dan wanneer je zelf de kosten zou dragen.

Carrièrecoaching gesubsidieerd met NL Leert door

Wat is ‘NL Leert Door’? ‘NL Leert Door’ is een subsidieregeling van de overheid, gericht op het stimuleren van een leven lang leren en het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt. Het programma biedt financiële ondersteuning voor verschillende vormen van scholing en ontwikkeling, waaronder de vergoeding van loopbaanbegeleiding, het volgen van online trainingen en het behalen van certificaten.

Conclusie over de vergoeding

Investeer in jezelf en je toekomst door gebruik te maken van de mogelijkheden die je werkgever biedt voor loopbaanbegeleiding. Controleer je CAO en bespreek de opties met je HR-afdeling om te ontdekken hoe je kunt profiteren van de beschikbare vergoedingen en belastingvoordelen. Bij Start With You staan we klaar om je te ondersteunen bij elke stap van je loopbaanontwikkeling. Neem vandaag nog contact met ons op om je traject te starten!

Deel dit artikel:

🏆 Eerste worden bij solliciteren?

Download nu onze krachtige sollicitatietips