Een effectieve Employer Value Proposition creëren

Een werkgeverswaardepropositie (EVP) is een verklaring die de unieke waarde verwoordt die uw bedrijf aan werknemers biedt. Het is bedoeld om talent aan te trekken, te binden en te behouden. Indien goed uitgevoerd, kan een EVP een krachtig wervingsinstrument zijn – het stelt u in staat beter en sneller te werven door te communiceren wat uw bedrijf tot een aantrekkelijke werkplek maakt.

In deze blogpost bekijken we hoe u een EVP kunt ontwikkelen zodat u het snel en effectief kunt inzetten. Als u de componenten van een EVP begrijpt en weet hoe ze in elkaar steken, kunt u een overtuigende verklaring opstellen waarmee u toptalent kunt aantrekken. Laten we beginnen!

De componenten van een EVP

Een EVP bestaat doorgaans uit drie onderdelen: cultuur, loopbaanontwikkeling en beloning/voorzieningen. Deze drie elementen vormen samen een duidelijk beeld van hoe het is om bij uw bedrijf te werken. Laten we elke component eens nader bekijken:

Cultuur:

De cultuurcomponent van uw EVP moet duidelijk maken hoe het is om dagelijks bij uw bedrijf te werken. Hebt u een omgeving waarin wordt samengewerkt? Een focus op de balans tussen werk en privé? Een engagement voor diversiteit en inclusie? Wat uw unique selling points ook mogen zijn, zorg ervoor dat ze centraal staan in uw EVP. Cultuur is vaak een van de belangrijkste factoren bij het aantrekken en behouden van talent, dus het is belangrijk om dit onderdeel goed te doen.

Loopbaanontwikkeling:

Het onderdeel loopbaanontwikkeling van uw EVP moet ingaan op de manier waarop uw bedrijf werknemers helpt te groeien en zich te ontwikkelen. Biedt u mogelijkheden voor training en professionele ontwikkeling? Mentorschapsprogramma’s? Job shadowing? Zorg ervoor dat potentiële sollicitanten weten dat uw bedrijf zich inzet om hen te helpen groeien in hun carrière.

Vergoeding/Voordelen:

Het onderdeel vergoedingen en voordelen van uw EVP moet duidelijk maken op welke manieren uw bedrijf voor zijn werknemers zorgt. Biedt u concurrerende salarissen? Royale vakantiedagen? Een uitgebreide ziektekostenverzekering? Zorg ervoor dat u duidelijk maakt op welke manieren uw bedrijf investeert in het welzijn van zijn werknemers – dit is vaak een belangrijke beslissende factor voor werkzoekenden bij het kiezen tussen bedrijven. Door al deze drie onderdelen in uw EVP op te nemen, kunt u een duidelijk beeld schetsen van hoe het is om bij uw bedrijf te werken. Zo kunt u toptalent aantrekken en uw wervingsproces in het algemeen verbeteren.

Conclusie

Een employer value proposition (EVP) is een cruciaal onderdeel van elke wervingsstrategie – het stelt u in staat om de unieke waarde die uw bedrijf aan werknemers biedt te verwoorden. Indien goed uitgevoerd, kan een EVP u helpen toptalent aan te trekken en te behouden. In deze blogpost bekijken we hoe u een EVP kunt ontwikkelen, zodat u het snel en effectief kunt inzetten. Als u de componenten van een EVP begrijpt en weet hoe ze in elkaar steken, kunt u een overtuigende verklaring opstellen waarmee u beter en sneller kunt werven. Bedankt voor het lezen!

Deel dit artikel:

🏆 Eerste worden bij solliciteren?

Download nu onze krachtige sollicitatietips