De kracht van vacaturemarketing

In de huidige competitieve arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om creatieve manieren te vinden om toptalent aan te trekken. Dat is waar vacaturemarketing om de hoek komt kijken.

Vacaturemarketing is een nieuwe manier om potentiële kandidaten te bereiken, met name degenen die passief op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden. Door gebruik te maken van vacaturemarketing technieken kunt u o.a. uw bedrijf positioneren als favoriete werkgever of voor een specifieke vacature/positie en daarmee het beste en slimste talent aantrekken. Hier leest u hoe vacaturemarketing werkt en waarom het zo effectief is.

Hoe vacaturemarketing werkt

Bij vacaturemarketing gaat het erom een aantrekkelijke en overtuigende boodschap te creëren die uw doelgroep rechtstreeks aanspreekt. Het doel is om uw bedrijf te laten opvallen en potentiële kandidaten te laten zien waarom uw organisatie de beste plek is om te werken. Om dit te doen, moet u inhoud creëren die aanslaat bij uw doelgroep en uw bedrijf in een zo goed mogelijk daglicht stelt, maar vooral waarom medewerkers bij uw bedrijf werken.

Waarom vacaturemarketing zo effectief is

Er zijn verschillende redenen waarom vacaturemarketing zo’n effectief middel is om talent aan te trekken. Ten eerste kunt u hiermee een grotere groep potentiële kandidaten bereiken. Door content te creëren die online wordt gedeeld, kunt u passieve werkzoekenden bereiken die misschien niet actief op zoek zijn naar nieuwe kansen. Ten tweede kunt u met vacaturemarketing uw bedrijf positioneren als favoriete werkgever. Door content te delen die uw bedrijfscultuur, waarden en missie onder de aandacht brengt, kunt u kandidaten aantrekken die zich kunnen vinden in de doelstellingen van uw organisatie. Tot slot kunt u met vacaturemarketing relaties opbouwen met potentiële kandidaten. Door via sociale media en andere kanalen met prospects in gesprek te gaan, kunt u een band opbouwen en op hun radar komen voor toekomstige kansen

Voordeel #1: Verhoogde zichtbaarheid

Wanneer u vacaturemarketing gebruikt om talent aan te trekken, vergroot u in wezen de zichtbaarheid van uw bedrijf als werkgever. Dit is vooral gunstig als u passieve werkzoekenden wilt aantrekken – mensen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel openstaan voor de juiste kans. Door gebruik te maken van vacaturemarketing technieken kunt u uw bedrijf zichtbaarder maken voor deze groep mensen en uw kansen vergroten om hen aan te trekken voor uw openstaande vacatures.

Voordeel #2: Grotere toegang tot talent

Een ander voordeel van vacaturemarketing is dat u meer toegang krijgt tot talent. Wanneer u vacaturemarketing technieken gebruikt, bent u namelijk niet alleen beperkt tot degenen die actief op zoek zijn naar een baan. U kunt zich ook richten op mensen die niet actief op zoek zijn naar een baan, maar wel openstaan voor de juiste kans. Zo kunt u een breder net uitwerpen en krijgt u meer toegang tot toptalent.

Voordeel #3: betere kwaliteit van aanwervingen

Wanneer u vacaturemarketing gebruikt, ziet u waarschijnlijk ook een verbetering van de kwaliteit van uw aanwervingen. Wanneer u gebruik maakt van vacaturemarketing technieken kunt u zich namelijk richten op personen die niet alleen gekwalificeerd zijn voor de functie, maar ook goed passen bij de cultuur van uw bedrijf. Dit betekent dat u minder kans hebt op verloop in de functies die u invult met behulp van vacaturemarketingtechnieken

Conclusie

Als u op zoek bent naar een nieuwe manier om toptalent aan te trekken, kijk dan niet verder dan vacaturemarketing. Met zijn vermogen om latent werkzoekenden te bereiken, uw bedrijf te positioneren als favoriete werkgever en relaties op te bouwen met potentiële kandidaten, is vacaturemarketing een krachtig instrument dat in de gereedschapskist van elke HR-manager zou moeten zitten. Dus waar wacht u nog op?

Geschreven door Sander Veldman. ’22

Deel dit artikel:

🏆 Eerste worden bij solliciteren?

Download nu onze krachtige sollicitatietips